Leren en Werken

Hou je van koken?                                                        Vind je het leuk om mensen netjes te
                                                                                           bedienen?

                     

Wil jij je handen uit de mouwen steken?                Lijkt het je leuk om midden in de stad
                                                                                             te werken?

                   

Misschien is het Volkshuis dan een goede werkplek voor jou.

In het Volkshuis werken mensen met een verstandelijke handicap. Je werkt bij ons in de keuken of je bedient in het restaurant. Daarnaast breng je koffie, thee en broodjes naar de gasten die bij ons vergaderen. Ook doe je boodschappen en breng je taarten en broodjes op andere plekken in de stad.

Er zijn verschillende soorten werk bij het Volkshuis: de bediening, de keuken, de zalenverhuur en de catering. In de bediening letten we vooral op gastvriendelijkheid, netjes uitserveren en drankjes inschenken. In de keuken ligt de nadruk op het bereiden van gebak, broodjes, soep en andere kleine gerechten. Je leert omgaan met collega’s en keukenapparatuur zoals de afwasmachine en de oven. Naast het restaurantwerk zijn er taken zoals boodschappen doen, bijvoorbeeld op de markt en schoonmaken. Het Volkshuis biedt plaats aan 20 medewerkers.

De werktijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17:00 uur en soms ’s avonds en op zondag.

Informatie voor verwanten en professionals

Werken bij het Volkshuis betekent een levendige maar veilige werkomgeving voor mensen met een verstandelijke handicap in het hartje van de stad.  De meeste medewerkers in het Volkshuis beschikken over een indicatie voor dagbesteding. Men hoeft geen ervaring in de horeca of met werken te hebben, wel is het belangrijk dat de medewerker de intentie heeft om contacten met gasten aan te gaan en beleefd en netjes wil/kan zijn. Voor vragen of meer informatie kan er contact opgenomen worden met ons via: [email protected]

Stages

Het Volkshuis biedt voor verschillende opleidingen stages aan. De meeste stagiaires volgen het voortgezet speciaal onderwijs, een horecaopleiding of een pedagogische opleiding. Het gebeurt vaak dat een stagiaire vanuit het bijzondere onderwijs na afronding van zijn school bij het Volkshuis als medewerker komt werken. De meeste aanvragen voor stage komen vanuit het speciaal onderwijs zoals van de Daniël de Brouwerschool, de Linde, de Zonnehof of van ouders.

Reserveer een vergaderplek bij ons

Ongewoon goed vergaderen, feestje vieren of een werksessie houden.

Het kan bij het Volkshuis in Deventer.

We beschikken over drie zalen van 2 tot 40 personen.

De ruimtes zijn voorzien van wifi, airconditioning en een digitaal presentatiebord

 

 

Neem contact met ons op

Door te bellen naar 0570 - 600254,
te mailen naar [email protected]
of door onderstaand formulier in te vullen.

    Gerealiseerd door Webheads - 2024