Organisatie

Laat je ongewoon goed in de watten leggen

Het Volkshuis is een ongewoon goed lunchcafé om de hoek van de Brink in hartje Deventer, waar mensen werken die ondersteuning nodig hebben. We serveren verse vegetarische gerechten, het liefst met producten die van onze eigen akker komen, biologisch zijn of uit de regio komen. In het Volkshuis is plaats voor veertig gasten; we hebben een terras, verhuren zalen en verzorgen catering. Sinds twee jaar verbouwen we op onze moestuin op de Hoven en op onze regeneratieve Volksakker bij Buitenpost in Twello, zelf groenten, kruiden en bloemen.

De medewerkers van het Volkshuis wonen zelfstandig of bij een zorginstelling en worden bij ons begeleid door een jobcoach, ergotherapeut, social worker, professionele koks en horecamedewerkers. Wij zijn HKZ-gecertificeerd en als algemene wmo-voorziening erkend door de gemeente Deventer.

Organisatie

Stichting Volkshuis Deventer werd in 1999 opgericht door ouders van kinderen met een verstandelijke handicap. Zij zochten een volwaardige werkplek in het midden van de stad en de samenleving. Het Volkshuis is een zelfstandige stichting en een professioneel bedrijf dat omzet haalt uit dagbestedingsgelden, horeca, zaalverhuur en catering. Ons pand huren we van Wonen boven Winkels Deventer. Vanaf 1 januari 2024 zijn wij als zorgaanbieder voor de WMO van gemeente Deventer erkend. Wij ontvangen geen subsidies.

Vegetarisch menu

Sinds april 2021 serveren wij een volledig vegetarisch menu waarbij we heerlijke vegan en glutenarme gerechten serveren. We verrassen onze gasten met ingrediënten die van onze eigen Volksakker komen. Ook werken we graag samen met kleine, lokale ondernemers en leveranciers van eerlijke en mooie producten.

Monumentaal pand

Ons pand was oorspronkelijk in gebruik als koetshuis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gevorderd door de bezetters. Daarna kwam het in handen van de woningbouwvereniging die het restaureerde. Vanaf 2000 huurt stichting Volkshuis het pand van Ieder1. In januari 2012 werden de bovenverdiepingen verwoest door een grote brand. Op 1 oktober van dat jaar vierden we de heropening van de zalen.

 

 

 

Reserveer een vergaderplek bij ons

Ongewoon goed vergaderen, feestje vieren of een werksessie houden.

Het kan bij het Volkshuis in Deventer.

We beschikken over drie zalen van 2 tot 40 personen.

De ruimtes zijn voorzien van wifi, airconditioning en een digitaal presentatiebord

 

 

Neem contact met ons op

Door te bellen naar 0570 - 600254,
te mailen naar [email protected]
of door onderstaand formulier in te vullen.

    Gerealiseerd door Webheads - 2024