Organisatie

Laat je ongewoon goed in de watten leggen

Het Volkshuis is een ongewoon goed lunchcafé in hartje Deventer. Ongewoon omdat er twintig mensen met een verstandelijke handicap werken. Goed omdat we de lekkerste gerechten en dranken serveren die we maken van verse producten, het liefst biologisch en uit de regio. In het Volkshuis is plaats voor veertig gasten; we hebben een terras, verhuren zalen en verzorgen catering.

Organisatie

Stichting Het Volkshuis Deventer werd in 1995 opgericht om de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking in de Deventer samenleving te stimuleren. Het Volkshuis is een zelfstandige stichting en een professioneel bedrijf dat omzet haalt uit horeca en dagbestedingsgelden. Wij ontvangen geen subsidies.

De medewerkers van het Volkshuis worden begeleid door een zorgcoördinator en professionele koks en een horecamedewerker. Ook hebben we een ergotherapeut in dienst. Wij zijn HKZ-gecertificeerd.

Wisselend menu

Vanaf 2017 hebben we ieder seizoen een ander menu. Daarmee verrassen we onze gasten met gerechten die bij het weer passen. Onze medewerkers gaan de uitdaging aan om steeds andere gerechten te koken. We zijn trots op onze nieuwe inrichting, bedrijfskleding en logo. Het is modern, stoer en warm met veel verschillende elementen; omdat wij allemaal anders zijn en toch bij elkaar horen.

Monumentaal pand

Ons pand was oorspronkelijk in gebruik als koetshuis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gevorderd door de bezetters. Daarna kwam het in handen van de woningbouwvereniging die het restaureerde. Vanaf 2000 huurt stichting Volkshuis het pand van Ieder1. In januari 2012 werden de bovenverdiepingen verwoest door een grote brand. Op 1 oktober van dat jaar vierden we de heropening van de zalen.

 

 

 

Reserveer een vergaderplek bij ons

Ongewoon goed vergaderen, feestje vieren of een werksessie houden.

Het kan bij het Volkshuis in Deventer.

We beschikken over drie zalen van 2 tot 40 personen.

De ruimtes zijn voorzien van wifi, airconditioning en een digitaal presentatiebord

 

 

Neem contact met ons op

Door te bellen naar 0570 - 600254,
te mailen naar [email protected]
of door onderstaand formulier in te vullen.

    Gerealiseerd door Webheads - 2024